Oh neid sügisande! Mulle täitsa meeldib, et peedid, sibulad, pirnid, õunad, ploomid ja seened on toidulaual välja vahetanud igasugused marjad ja muud suverõõmud. Kui suvekoogid on minu jaoks pigem külmad, vahukooresed ja kreemised, siis sügiskoogid on just ahjusoojad ja kindlasti kohupiimast paksud. Käesolev kook sai väga mahlane ja maitsev.
Vaja läheb:
150 g võid
4 dl nisujahu
2 dl suhkrut
350 g pirni
400 g kohupiima
150 g maitsestamata jogurtit
2 muna
100 g halvaad150 g võid
4 dl nisujahu
2 dl suhkrut
350 g pirni
400 g kohupiima
150 g maitsestamata jogurtit
2 muna
Tee nii:
Näpi või, jahu ja 1 dl suhkrut puruks. Jaota 3/4 purust vormi põhja. Sega kohupiim, munad, jogurt ja ülejäänud suhkur ning vala vormi. Laota piriniviilud täidisele. Haki halvaa ja sega ülejäänud puru sisse. Puista pirnidele. Küpseta 175 kraadi juures ca 45 minutit (ahjust välja võttes võib kook jääda veidi võbisev). Lase jahtuda.
Kogus: 22- 24 cm läbimõõduga vorm, 10-12 tk.
3 kommentaari:
See halvaakattega kook oli maitsev. Aitäh kostitamast:)
Kas see kook on parim samal või järgmisel päeval?
Kui nüüd päris aus olla, siis ma küpsetasin koogi hilja õhtul ja seega maitsesin alles hommikul, kui ta oli juba jahtunud ja külmas seisnud. Kohupiimakookidega on ikka nii, et mida kauem seisavad, seda paremad on. Aga ahjust välja võttes oleksin küll tahtnud noa kohe sisse lüüa ja proovida.
Postita kommentaar